недеља, 25. март 2012.

Brze krofnice i izazov:)


Trazila sam neke fotografije na kompu, pa sam tako nasla ove slike i resila da i njih postavim, jer ako to ne ucinim sada, moze se vrlo lako desiti da ih ponovo izgubim.:) Da li se secate aparata za pravljenje brzih krofnica koji je pre par godina bio pravi hit, verujem da je vecina nas tada nabavila "Krofnomat" (tako se zvao:).

Kada sam pre nekog vremena sredjivala kuhinjske ormane, pronasla sam i kutiju sa aparatom, pa sam resila da se ponovo podsetim ovih krofnica, ali mozete ih napraviti i bez njega, sasvim fino ce posluziti kasicica.
Recept je veoma jednostavan, zapravo odstampan je na samoj kutiji, ali dodala sam jos par sastojaka da bi ukus bio puniji. Krofnice se vrlo brzo naprave i cas nestanu sa tanjira!:))



Sastojci: 250 g brasna, 1 kasicica praska za pecivo, 1 kesica vanilin secera, 2 dl jogurta, 2 jajeta, malo naribane korice limuna ili pomorandze, 1 kasicica ruma

Priprema:

Umutiti mikserom penasto belanca, dodati secer i zumanca. Sipati jogurt, naribati malo limunove korice i  na kraju pazljivo umesati brasno izmesano sa praskom za pecivo. Sve fino izjednaciti (dodajte i kasicicu ruma, to ce dati finu aromu.:)

Ako imate posebnu modlicu za krofnice (u obliku levka, sa oprugom kojom se istiskuju), smesu mozete sipati u nju ili jednostavno vaditi krofnice malom kasicicom i prziti na zagrejanom ulju. Gotove krofnice izvaditi resetkastom kasikom na upijajuci papir i posuti secerom u prahu.

U samom testu ima vrlo malo secera, tako da nisu suvise slatke, pa ih mozete slobodno obilno posuti secerom na kraju... prijatno grickanje!:))



E, sada... dobila sam, pre nekog vremena, od nase Snjezane sa bloga Vrtaljica, poziv da ucestvujem u jednoj simpaticnoj blog igrici, a pravila su sledeca:

1. Nabrojati 3 alatke koje najvise koristite u svom hobiju ili koje su vam najdraze.
2. Nabrojati 3 stvari sa popisa zelja.
3. Izazvati 3 blog prijatelja.

1. Najvise volim da koristim kuhinjsku vagu, mikser i razne modlice.:)
2. Mastam o boljem digitalnom foticu, jednom crvenom Kitchen Aid-u i novoj kuhinji (ali ne mora bas tim redom;)
3. Izazivam Tacu ( U dzaku brasna), Zoku (Pans and pots) i Irenu (Sweet and salty).



13 коментара:

  1. Krafnice su ti super ispale. Vidjela sam krafnice iz tog aparatića koje su ličile na sve samo ne na prstenove, a mislim da su isto bile rađene po receptu s kutije.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala,Vera!:)) Tamara, znas nisu ovo bas pravi prstencici, hihhi... mada tamo na aparatu postoji prsten kojim se regulise koliko ce se testa spustiti u ulje, ipak se naprave kao neki repici na kraju, ali su upravo oni najukusnjniji za grickanje.:))

    ОдговориИзбриши
  3. E pa ja sam odolela i nisam kupila taj aparatić.Sasvim dobro me služi i kašika.
    Super su ti krofnice!

    ОдговориИзбриши
  4. Divne su ti krofnice. I slike su prelepe kao i uvek.

    ОдговориИзбриши
  5. Prvi puta čujem za krafnomat. Mora da je baš guba.

    ОдговориИзбриши
  6. Ja to radim kašikom i uvek svi zadovoljni..Prelepe su ti :)

    ОдговориИзбриши
  7. Moja mama je imala maniju sa tim krofnicama i stalno su tople stizale na naša vrata. Nemam pojma o kakvom se aparatu radi. Ljudi smisle svakojaka sokoćala pa se tako zablenem u prodavnicama i odgonetam šta čemu služi. Omiljena stvar mi je onaj plastični sekač za banane, da se seku na jednake kolutove. E to mi je genijlno. Dok ga opereš i osušiš možeš lepo da smažeš celu bananu.

    ОдговориИзбриши
  8. ovakvi brzinski ustipci kod mene su na meniju u nedjelju predvece, kad se vec potamanilo sve od rucka, a tijelo trazi nesto masno i slatko! uz neki kiselkasti caj - dusu dalo!!!!

    ОдговориИзбриши
  9. Hvala na izazovu,a ti imaš nagradicu kod mene http://sweetandsalty-irena.blogspot.com/2012/03/pecena-cokoladna-krema-sa-malinama.html

    ОдговориИзбриши