четвртак, 29. децембар 2011.

Mousse au chocolat



Ostalo je jos par dana do isteka stare nove godine, nadam se da cete je pamtiti po necemu lepom, a da bi nam i nova godina, koja strpljivo ceka da otvorimo vrata i pustimo je unutra, bila isto tako slatka (mozda cak i lepsa nego prethodna), docekacemo je sa jednim cokoladnim, penastim desertom.:)

Dragi moji, zelim Vam puno svega lepog u Novoj 2012 i neka bude uspesna, zanimljiva, cokoladna, kreativna, originalna, uvek drugacija i divna!:)))

Sastojci: 100 g tamne cokolade sa vecim procentom kakaa, 2 kasike secera u prahu, 2 jaja, 40 g maslaca, malo naribane korice pomorandze ako volite:)

Za cokoladne korpice: 100 g cokolade

Priprema:

Rastopiti na tihoj vatri cokoladu i premazati sa dva sloja vece papirnate korpice (mozete koristiti korpice za mafine) ili kalupice od silikona. Namazati cetkicom jedan sloj a kad se cokolada stegne, naneti i drugi sloj. Kad se cokolada potpuno ohladi, pazljivo izvaditi iz kalupa ili korpica.


U medjuvremenu, pripremiti penu od cokolade: na tihoj vatri zagrevati cokoladu dok se ne rastopi. Dodati komadic maslaca i promesati da se otopi. U posebnoj posudi umutiti zumanca i secer u prahu, dodati rastopljenu cokoladu i maslac, a zatim pazljivo umesati umuceni sam od belanaca. Sve lagano izmesati da se sastojci fino sjedine.

Cokoladni mus sipati u pripremljene korpice od cokolade ili posluziti u casama. Ostaviti da se jos malo rashladi u frizideru pre serviranja.Dekorisati sa naribanom cokoladom, trakicom pomorandzine korice i biskvitnim stapicem.:)



Srecna Nova godina... Bonne Nouvelle Année... Buon anno Nuovo... Feliz año nuevo... Happy New Year !:))))

26 коментара:

  1. Joj, prekrasne su i korpice i mousse! Divno je kada možeš pojesti i tanjur:)
    Želim da ti nova godina donese puno jednako slatkih trenutaka!

    ОдговориИзбриши
  2. Slatko uplovljavanje u Novu godinu, bas zgodna ideja :)

    Draga Lana, tebi i tvojima zelim sve najlepse u Novoj 2012.!

    ОдговориИзбриши
  3. A joj!!! Čarobno!
    I tebi draga moja, svako dobro u Novoj godini da nam i dalje budeš nadahnuće u kuhinji!

    ОдговориИзбриши
  4. Čokolada i naranča su uvijek odlična kombinacija. Sviđa mi se što si mousse poslužila u jestivim košaricama od čokolade. Sve najbolje u Novoj godini!

    ОдговориИзбриши
  5. Sve najljepse i tebi, draga Lana. Mouse je prekrasan. Ja volim kad se doda i korica narance.

    ОдговориИзбриши
  6. Lana, imale smo istu ideju za novogodišnju noć, čokoladni mus, ali kad sam videla ovaj tvoj reših da ga ostavim za kasnije pa izdam ovaj karamel. Ma samo ti ovakve minijature paraviš. Predivna čestitka i ja ti želim da si zdrava, vetra, vesela i slatka kao što jesi u 2012!

    ОдговориИзбриши
  7. Draga Lana, desert je predivan, pravi novogodipnji, kao i slike. Želim ti puno zdravlja, ljubavi i uspjeha u narednoj godini!

    ОдговориИзбриши
  8. Dragi moji, hvala vam na lepim zeljama i nadam se da cemo se i u novoj godini isto tako lepo druziti kao do sada... zelim vam da lepo provedete praznike!:))

    @ Draga Jelena, izgleda da je to bila telepatija (tako je to kad se ovako dugo druzimo virtuelno, pocinjemo vec i slicne recepte da stavljamo, hihih;)), ali mogla si slobodno staviti i tvoj receptic, sada ne mogu docekati da procitam, ona karamel verzija ti je fantasticna i to cu napraviti prvom prilikom!;))

    ОдговориИзбриши
  9. Savršen čokoladni desert!
    Sve najbolje u Novoj godini!
    Pozdrav!:)

    ОдговориИзбриши
  10. Sretna i uspjesna Nova 2012-a !!!
    od srca
    mirjana

    ОдговориИзбриши
  11. Ne mogu se nadiviti ovoj ideji!!! Fenomenalno... Ti zaista od svega napravis remek delo... :)
    Draga Lana, sve najbolje u novoj tebi i tvojim najmilijima... :)

    ОдговориИзбриши
  12. Sve najbolje i tebi i tvojoj obitelji u Novoj godini. mousse je izvrstan!

    ОдговориИзбриши
  13. Zdravlja, smeha i radosti ti želim u Novoj i svakoj sledećoj godini. I još mnogo lepih recepata kojima ćemo se svi sladiti :-)

    ОдговориИзбриши
  14. Tebi draga i tvojoj obitelji sve najljepše želim u Novoj godini,puno zdravlja,uspjeha i radosnih trenutaka...i neka bude ovako slatka kao i ovaj divni desert..najljepši pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  15. kako chic draga Lana! :) Tebi i cijeloj tvojoj obitelji želim sve jajbolje u Novoj 2012! Neka ti donese još više inspiracije i svega onog što ti nije donjela ova stara :)

    ОдговориИзбриши
  16. Kakve fine lađice... Za zaploviti u novu godinu...
    Draga Lana, od srca želim sve najbolje tebi i tvojoj porodici!

    ОдговориИзбриши
  17. Dragi moji, hvala vam punooo na lepim zeljama, neka se ispune svi vasi snovi u Novoj godini i lepo mi se provedite veceras!:)))

    ОдговориИзбриши
  18. čokolada i naranča!!ekstra!!
    Želim ti sretnu Novu!

    ОдговориИзбриши
  19. Draga moja sve najbolje u 2012, i da jos dugo uzivamo u tvojim receptima i fotkama!!!

    ОдговориИзбриши
  20. Za mousse i još k tome čokoladni uvijek ima mjesta! A kad ga ti serviraš, nema mu ravnog!
    Draga Lana, tebi i tvojim milima sve najbolje u Novoj 2012.! :)

    ОдговориИзбриши